Vad betyder Kinesisk Stekpanna?

En kinesisk stekpanna är en typ av stekpanna som traditionellt används i kinesisk matlagning. Den är oftast tillverkad av kolstål och har en rund botten med höga kanter. Den används för att steka och woka olika rätter.

Exempel på användning

  • Den kinesiska stekpannan är perfekt för att woka grönsaker.
  • Jag köpte en ny kinesisk stekpanna till mitt kök.
  • Min mamma lagar alltid god mat i sin kinesiska stekpanna.
  • Kan du rekommendera en bra kinesisk stekpanna att köpa?
  • Jag älskar att använda min kinesiska stekpanna för att steka kyckling.
  • Det är viktigt att hålla den kinesiska stekpannan ren och torr.
  • Kinesiska stekpannor är kända för sin höga kvalitet.
  • Var kan man köpa en autentisk kinesisk stekpanna i Sverige?
  • Min farmor lämnade sin gamla kinesiska stekpanna till mig.
  • Jag behöver en ny kinesisk stekpanna eftersom min gamla har gått sönder.
  • Det finns olika storlekar att välja mellan när det kommer till kinesiska stekpannor.
  • Har du testat att laga en rätt i den nya kinesiska stekpannan?
  • Det är en konst att använda en kinesisk stekpanna på rätt sätt.
  • Jag skulle vilja ha en kinesisk stekpanna i gjutjärn för att göra en bra biffstek.
  • En kinesisk stekpanna är oumbärlig i mitt kök för att laga asiatiska rätter.

Synonymer

  • Wok
  • Asiatisk stekpanna
  • Kinastekpanna

Antonymer

  • Thai wok
  • Indisk kastrull
  • Japansk stekpanna
  • Amerikansk gryta
  • Fransk stekpanna

Etymologi

Ordet kinesisk stekpanna är sammansatt av orden kinesisk och stekpanna. Kinesisk syftar på något som härrör från Kina, medan stekpanna är ett redskap som används för att steka mat. Således refererar kinesisk stekpanna till en stekpanna som används inom det kinesiska köket.

cellstoffchikanerakulinariskstadiglivligepoksmartnamnteckningmundering